skip to Main Content

Inmiddels hebben we weer voet op Nederlandse bodem gezet en hopen we wat langer te blijven. De afgelopen jaren mochten we veelvuldig op reis gaan, waardoor de tijd nu lijkt aangebroken voor een stukje rust, reflectie en verder onderwijs. Graag blikken we eerst nog even terug op wat kleurrijke hoogtepunten uit de eerste maanden van 2017 …

Ons bezoek uit Nederland in januari heeft het goed naar hun zin gehad in West-Afrika. De hitte te lijf gaand, vond een ieder het bijzonder om ook heel praktisch aan de slag te kunnen gaan. Je even onderdompelen in een heel andere cultuur geeft vaak een frisse kijk op je eigen leefwereld. Verderop in deze nieuwsbrief (Artikel: Zijn zij nu gek? Of zijn wij het?) laten we één van onze gasten aan het woord over de indruk die een eerste Afrikareis op hem maakte…

Construction water tower

Het was goed om met een team in ML te zijn. Hierdoor kon er niet alleen bijzonder veel werk worden verzet, maar namen we ook de tijd om bijvoorbeeld een kanotochtje over de Bani rivier te maken … We zullen met z’n allen niet snel vergeten hoe één van onze jongens/werkers zich al rappend op de nieuw geplaatste – en nog ongeverfde – watertoren van het ziekenhuis begaf, terwijl Anco met de Drone een paar mooie shots maakte voor zijn eerste muziekvideo. 

[Lees verder]

Eenmaal terug in Senegal mochten we zonnepanelen neerleggen op het dak van de nieuwe Beersheba werkplaats. De extra capaciteit zorgt ervoor dat de generator niet meer hoeft te worden aangezet om toegenomen activiteiten van energie te voorzien. Vooral de slagerij verbruikt veel meer energie dan voorheen: er wordt veel meer vlees verkocht dan voorheen gedacht. Met beperkt budget is grotendeels het gebouw reeds neergezet, maar het ontbreekt bijvoorbeeld nog aan een raampartij, grote deur en werkplaats aankleding. Stichting Hand in Strijen is een grote hulp bij het inrichten van deze welkome werkplaats.

Ewien werd gevraagd haar fotoprojectDromen van een Talibé‘ uit te breiden. De kleurrijke dromen van Koraanleerlingen (Talibés) kregen als tegenhanger een rauwe serie zwart/wit foto’s die hun huidige leven in beeld brengt. Hun dagelijks leven bestaat uit: bedelen, studie, bedelen en soms slapen op de straat. Dat deze kinderen geen normale jeugd hebben wordt pijnlijk duidelijk wanneer we weer een jongen op onze stoep aantreffen die door zijn leraar is geslagen, omdat hij niet voldoende geld mee ‘naar huis’ bracht. Een Evangelische kerk in Frankrijk zal de gehele serie tentoonstellen om aandacht te vragen en fondsen te werven voor de opvang van deze jongens.

Many more solar panels

Anco bracht in maart een tweede bezoek aan ML om o.a. de langverwachte (container) zonnepanelen voor het ziekenhuis te ontvangen en grotendeels te installeren. Inmiddels telt het vrouwen- en kinder ziekenhuis 550 panelen en hopen we er dit jaar nog 250 bij te leggen. Ewien bleef dit keer in Senegal achter om aan verschillende foto- en videoprojecten te werken. Het was leuk om bijvoorbeeld met een zelfgebouwde fotowand mooie studio opnames te creëren voor Senegalese zanger Cissa.

In Nederland zullen we o.a. bedrijven bezoeken en project onderdelen klaar maken om een volgende hulpcontainer mee te vullen. Het studentenaantal op de bijbelschool Bethel bijvoorbeeld groeit nog elk jaar, waardoor zij wederom uit haar energie- en water jasje gegroeid is. We hopen in 2017 een tweede waterbron aan te boren en de benodigde energie voor water- en verlichting van het schoolterrein te realiseren. Bouwt u mee?

Ook zien we ernaar uit om u/jullie persoonlijk te ontmoeten. Op welke manier en waar gaan we nog even bekijken, maar we staan altijd open om tijdens een zondagsdienst, op een bijbelstudie avond of elders van Gods mooie werk in West-Afrika te getuigen.

> Website Stichting Hand | Dienende hand voor zendelingen
> Website Cissa

Back To Top