new year 2018 Puttengraafwerk | Hoopvol Afrika

Puttengraafwerk

 

Een wat ‘ander type’ werk dat duidelijk zichtbare veranderingen laat zien, is het puttengraafproject.

Uit onderzoek van US Aid blijkt dat maar liefst 80% van 18.000 geboorde (12 cm diameter) waterbronnen niet meer in gebruik is. Er zijn maar weinig lokale mensen die de bronnen kunnen onderhouden. De voorkeur gaat dus uit naar grote diameter waterputten waar mensen simpelweg een emmer in kunnen gooien als de pomp het niet meer doet.

“Ik ben dankbaar dat ik mag leren putten graven met machines. Het onderhoud hiervan is geheel nieuw voor me. Nu is een put graven niet meer onmenselijk zwaar en kunnen we in een paar weken een put graven in tegenstelling tot een half jaar zweten en zwoegen met de hand.” Aldus één van de jongens die verantwoordelijk was voor de voortgang van dit belangrijke werk.

Samen sterk
Het puttenwerk wordt mede mogelijk gemaakt door kennis en materialen die we kosteloos mogen ontvangen van specialistische bedrijven. Met dank aan Diaber Benelux BV, MOS Grondwatertechniek BV en Post Drilling in Tinte.

Graaft u mee?
Maak dan het gewenste bedrag over via ABN/AMRO: IBAN= NL76 ABNA 0484 6740 48 en BIC = ABNA NL2A – CAMA in Driebergen – Rijsenburg, o.v.v. ‘BGKPUT’of via de CAMA website – Geef Direct (Ideal / PayPal).