Het land Mali

This post is also available in: English

Mali ligt in West-Afrika. Het grenst aan Mauritanië, Algerije, Niger, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee en Senegal. In 1960 werd het land onafhankelijk van Frankrijk. De hoofdstad van Mali is Bamako. Andere grote plaatsen zijn: Timboektoe, Segou, Sikasso en Mopti.

Kamelentocht

Mali kent veel woestijnland, het bestaat voor 70% uit woestijnvlaktes. De economie van het land draait voor het grootste deel op de export van goud en katoen.

De lokale bevolking leeft voornamelijk van landbouw en visvangst. De bevolking leeft veelal via oude tradities en wonen grotendeels in lemen huizen. In het midden van het land vind je de Niger. Dit is een van de drie grootste rivieren van Afrika en loopt dwars door het land. In deze rivier komen onder andere nijlpaarden en krokodillen voor.

Er komt verder weinig wild leven voor in Mali omdat de bevolking jaagt op alle levende dieren voor de voedselvoorziening. Wel komen er veel vogelsoorten voor waaronder roofvogels.”

Oppervlakte: 1.240.192 km²
Hoofdstad: Bamako
Inwoneraantal: 12.667.000 inwoners
Godsdienst: Moslim (>86%), Christen (< 2%)
Regeringsvorm: Republiek
Afstand (Amsterdam – Bamako): 4.553 km
Vliegduur: Circa 5 uur

Bron : landenkompas.nl
Meer informatie / statistieken:

In april 2012 werd het noordoosten van Mali onafhankelijk verklaard na een militaire staatsgreep in de Malinese hoofdstad Bamako. Het noordoostelijk deel kwam vervolgens in de greep van jihadisten. Een half miljoen mensen zijn het gebied ontvlucht. Volg het laatste nieuws over Mali op: http://www.nieuws.be/Mali

Translate »